Kweken Crystal Red

Selecteren Crystal red garnalen

Deze foto is van een fraai mannetje, de kleuren zijn intens en lopen door tot in de puntjes van de schilden. Mannetjes zijn eenmaal uitgegroeid, duidelijk kleiner dan vrouwtjes. En de buikpartij is minder “doorgezakt” als bij de vrouwtjes (zie foto verderop). Volgens diverse bronnen zijn ook de antennes van de mannetjes veel langer.

De keuze van de mannetjes is voor mij prioriteit omdat die geen jonge dieren geven maar wel de juiste genen. Bij de vrouwtjes is gezondheid prioriteit. Resultaat moet immers gezonde mooie garnalen zijn. Mannetjes zijn prima te selecteren als ze door de bak zwemmen op zoek naar een verveld vrouwtje.

Paring Crystal reds

Links is het voorspel te zien van een mannetje en een vrouwtje. De foto is niet helemaal helder maar is duidelijk te zien dat hier sprake is van contact. Vaak zie je dat na een vervelling een vrouwtje belaagd wordt door alle mannetjes in de bak. Dan is het uiteraard goed dat er door beplanting en andere aankleding schuilplaatsen zijn.

 

 

 Vrouwtje met eitjes

Links is een vrouwtje te zien met eitjes. De eitjes van de Crystal Red garnalen zijn aanvankelijk donker, tegen zwart aan, maar in de loop van de tijd worden ze lichter en kan je vaak de oogjes van de kleine garnalen al zien. Na de geboorte, bij mij in de bak vaak van meerdere dieren tegelijk, gaan de jonge garnalen graag in de stroming zitten van het filter. In de natuur laten ze zich meenemen met de stroming, in een aquarium heeft dat weinig zin uiteraard.